03-08-10

Afscheid nemen

Gisteren is ons lieve mama uitgestrooid op een mooie weide van het kerkhof in Vilvoorde. Daarvoor hebben wij afscheid genomen met een prachtig diareeks foto's van mama, van haar geboorte tot nu, haar man, broers, zusters, kinderen, kleinkinderen, vrienden... enz. Niet te vergeten een prachtige tweetalige redevoering van mijn zuster. Het ging daar heel emotioneel aan toe, ook tijdens de koffie drink. Haar levensloop zorgde ervoor dat mama mij voor de tweede maal moet achterlaten. Eerst na dat ik ongeveer 2.5 jaar was en nu +/- 47 jaren nadien. Op haar 60ste verjaardag leerde ik haar opnieuw kennen, die dag vergeet ik nooit meer, het was alsof ik terug thuis kwam. Onze bloedband is sterk, het is alsof dat mama en ik nooit uit elkaar geweest waren, ik wou nog zoveel met haar doen, tja leven, winkelen, reizen en zoveel meer maar ziekte kreeg haar te pakken. Het is alsof het noodlot ervoor zorgde dat wij in haar goede dagen weer herenigd werden. Nu 10 jaren later heeft zij de strijd tegen haar ziekte verloren maar niet haar leven. Mama zal ons nooit meer verlaten, zij zit voor altijd in onze harten. Haar levensloop heeft er voor gezorgd dat ik nu prachtige lieve zusters en broers heb en die koester ik allen in heel mijn hart en ziel.

20:30 Gepost door Michael | Commentaren (6)

Commentaren

Afscheid nemen is altijd een beetje sterven...
Mijn oprechte deelneming!

Gepost door: Maike | 03-08-10

Reageren op dit commentaar

Ook mijn oprechte meeleven en troost... Ook veel moed om de periode van rouw om het verlies door te komen. Jouw site is een eerbetoon aan jouw moeder... en laat jullie liefde voor haar voelen... toen en nog altijd
Gaby M.

Gepost door: Gaby M. | 03-08-10

Reageren op dit commentaar

ik weet hoe jij je nu moet voelen Mike,zelf heb ik mijn mama 4 jaar geleden verloren onverwachts en het was of dat de wereld niet meer draaide,dat heeft toch wel een paar weken geduurd eer ik er toch een beetje doorkwam.maar je weet je mama is er niet meer,maar ze is een ster die jou volgt.ik wens je nog uit het diepst van mijn hart nog veel sterkte.
wij leven met je mee
liefs dolfijntje en serbosje

Gepost door: dolfijntje | 04-08-10

Reageren op dit commentaar

Ik weet wat het is om je moeder te verliezen, mijn moeder was maar 61 toen ze stierf, nu al bijna 19 jaar geleden maar de pijn en het verlies blijft .....

Heel veel sterkte

Gepost door: merel | 04-08-10

Reageren op dit commentaar

Ja Mike iemand verliezen is niet plezant, en je heb daar veel verdriet van. Ik wens je veel sterkte toe in je moeilijke dagen.
Groetjes
Adriën

Gepost door: Adriën | 04-08-10

Reageren op dit commentaar

jou steunen is het minste wat ik kan doen Mike,daar zijn we toch vrienden voor.als je nood hebt aan een babbel,bel me dan gerust,ik ben een luisterend oor.
dikke knuffel van dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 06-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.