29-08-14

Kristin Laura Kreuk

Mijn favoriete actrice

Volledige naam Kristin Laura Kreuk
Geboren 30 december 1982
Vancouver
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Jaren actief 2001-heden
Beroep Actrice

Kristin Laura Kreuk photo Kristin_zps484ac15c.jpg

 

Kristin Laura Kreuk photo Kristin_zps5688425d.jpg

Haar vader Peter Kreuk heeft Nederlandse wortels en haar in Indonesië geboren moeder is van Chinese afkomst. Haar grootmoeder was geboren in Jamaica en was van Chinese komaf. Beide ouders zijn landschapsarchitect. Ze heeft een zus Justine van circa vijf jaar jonger. Kreuk deed aan turnen op nationaal niveau tot op de high school, maar stopte vanwege scoliose.

Kristin Laura Kreuk photo 1795699_784025758315705_8600029535995986058_n_zps054fb2a1.png

Kristin Laura Kreuk photo KristinKreuk_zpsd7b2de0a.jpg

Kreuk maakte haar debuut als actrice in de Canadese televisieserie Edgemont. Nadien kreeg ze de rol van Sneeuwwitje in de televisiefilm Snow White: The Fairest of Them All. Van 2002 tot 2009 speelde ze Lana Lang in de Amerikaanse televisieserie Smallville die het leven van Clark Kent (Superman) toont als tiener.

In 2003 stopte ze met Edgemont en maakte ze haar debuut op het witte doek in EuroTrip. In 2004 voegde ze zich bij de cast van de miniserie Legend of Earthsea. Begin 2005 had ze een rol in de independent film Partition. Ze speelt Naseem, een kwetsbare zeventienjarige wier wereld verscheurd wordt tijdens de deling van India in 1947. In 2009 speelde ze Chun-Li, de hoofdpersoon in de film Street Fighter: The Legend of Chun-Li, gebaseerd op de Street Fighter-videospellen.

 

Kristin Laura Kreuk photo 10447113_320539741453967_2335486492202397809_n_zps2e90547e.jpg

Kristin Laura Kreuk photo KristinKreuk_zps37886d88.jpg

Filmografie als actrice
JaarTitelRolOpmerking
Films
2001 Snow White Sneeuwwitje Televisiefilm
2004 EuroTrip Fiona Gastoptreden
2006 Dream Princess Prinses  
2007 Partition Naseem Khan  
2009 Street Fighter: The Legend of Chun-Li Chun-Li  
Televisie
2001-2005 Edgemont Laurel Yeung  
2004 Legend of Earthsea Tenar  
2001-2009 Smallville Lana Lang  
2010 Chuck Hannah 5 afleveringen
Ben Hur Tirzah  
2012- Beauty and the Beast Catherine Chandler  

Kristin Laura Kreuk photo 10405498_313643962143545_3920668258931658524_n_zps612f046c.jpg

 

18:41 Gepost door Michael | Commentaren (2)

Commentaren

Een totaal ongekende actrice voor mij.Maar ze mag gezien zijn, je hebt smaak :-)

Gepost door: bea | 29-08-14

Reageren op dit commentaar

Knappe snoet, ze mag er zijn hé Michael. Independent film Partition heb ik gezien was wel de moeite.
Mvg: René

Gepost door: René | 31-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.